mengenang matchbox 20

backsound : matchbox 20 – unwell
mood           : zoned out

Unwell*

All day staring at the ceiling
Making friends with shadows on my wall
All night hearing voices telling me
That I should get some sleep
Because tomorrow might be good for something

Hold on
Feeling like I’m headed for a breakdown
And I don’t know why

[chorus]

But I’m not crazy, I’m just a little unwell
I know right now you can’t tell
But stay awhile and maybe then you’ll see
A different side of me
I’m not crazy, I’m just a little impaired
I know right now you don’t care
But soon enough you’re gonna think of me
And how I used to be…me

I’m talking to myself in public
Dodging glances on the train
And I know, I know they’ve all been talking about me
I can hear them whisper
And it makes me think there must be something wrong with me
Out of all the hours thinking
Somehow I’ve lost my mind

[chorus]

But I’m not crazy, I’m just a little unwell
I know right now you can’t tell
But stay awhile and maybe then you’ll see
A different side of me
I’m not crazy, I’m just a little impaired
I know right now you don’t care
But soon enough you’re gonna think of me
And how I used to be

I’ve been talking in my sleep
Pretty soon they’ll come to get me
Yeah, they’re taking me away

[chorus]

But I’m not crazy, I’m just a little unwell
I know right now you can’t tell
But stay awhile and maybe then you’ll see
A different side of me
I’m not crazy, I’m just a little impaired
I know right now you don’t care
But soon enough you’re gonna think of me
And how I used to be

Yeah, how I used to be
How I used to be
Well, I’m just a little unwell
How I used to be
How I used to be
I’m just a little unwell

Pernah ga sih waktu lagi dengerin lagu tertentu, lo ngerasain perasaan tertentu yang menghubungkan lo dengan masa – masa tertentu pula? kadang rasanya bisa sedih, kangen, excited, lucu, dll.

ada smacem tarikan yang bikin lo jadi sejenak ‘kembali’ ke masa ketika lagu yang lagi lo dengerin itu jadi soundtrack hidup lo.

(bahasaku maaaak~ kerasukan W.S Rendra nih)


hal itu lagi terjadi sama gw skarang. sbenernya terjadi spanjang waktu sih, apalagi kalo lagi dengerin lagu – lagu lama. kaya skarang nih, gw kangen dengerin matchbox 20 gara – gara iseng nyetel ‘unwell’ yang gw temuin di folder antah berantah di komputer gw :mrgreen:

anehnya, meskipun gw nyetel ‘unwell’ yang notabenenya bagian dari album ‘ More Than You Think You Are’, gw malah pengen denger album mereka yang “Mad Season”.

album matchbox 20 yang satu ini paling banyak kenangannya buat gw. kalo dengerin lagu² di album itu kaya ‘mad season’, ‘if you’re gone’‘last beautiful girl‘, atau ‘bent’, rasanya gw jadi keinget masa² gw nyantai baca harry potter di kamar bareng sodara gw sambil ngobrol – ngobrol… atau lagi di mobil, mau jalan².. entah ke rumah nenek atau ke tempat – tempat laen.

lirik lagu – lagunya sih ga mencerminkan kehidupan gw waktu itu. tapi keberadaan album itu yang bikin gw keinget sama beberapa hal.


‘Mad Season’ jadi salah satu album yang ngingetin gw sama masa – masa ketika gw bareng keluarga & bersenang – senang :mrgreen:

——-

*my current state. i just can’t help playing this song over and over again. it kinda heals me.  😆


Advertisements

3 thoughts on “mengenang matchbox 20

    • saya sdikit menduga2 bahwa itu ada kaitannya dengan orientasi anda di masa skarang..

      pengen buruan nikah 😆

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s